In een kippenworst die als diepvriesproduct verkocht werd door Aldi zit een salmonellabacterie waar de mens ziek van kan worden.
Dat blijkt uit stalen die "Pano" liet testen. Net dat verwerkte vlees - afkomstig uit Polen - 'moet niet voldoen aan nieuwe regels voor kippenvlees die supermarkten vanaf 2026 invoeren.
Uiteindelijk is de Belgische pluimveesector de dupe. (VRTNWS)
Vanavond in pano maak je kennis met Emma, Aisha en Tessa. De drie vleeskippen zijn 6 weken oud, en dus klaar voor de slacht. maar hoe gezond zijn ze? Lees het hier, en bekijk de eerste beelden @een @VRT_NU @vrtnws #panohttps://t.co/vxO3j5BoOh
— pano. (@vrtpano) January 26, 2022
"Pano" ontdekt salmonella in kippenworst: hoe
— VRT NWS (@vrtnws) January 26, 2022
verwerkt vlees de regels omzeilt en Belgische boeren bedreigt https://t.co/UYuzySHRZy #vrtnws